La Couleuvre / NatureHumaine

first_imgArchDaily Projects Photographs Houses 2012 La Couleuvre / NatureHumaineSave this projectSaveLa Couleuvre / NatureHumaine CopyAbout this officeNatureHumaineOfficeFollowProductSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentExtensionMontreal cityHousesCanadaPublished on April 16, 2013Cite: “La Couleuvre / NatureHumaine” 16 Apr 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalGlassMitrexSolar GreenhouseLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsFiber Cements / CementsRieder GroupFacade Panel – Terrazzo BlackStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Basiq SeriesIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsWoodLunawoodInterior ThermowoodWindowsswissFineLineSliding Windows – EvenMineral / Organic PaintsKEIMBlack Concrete – Concretal®-BlackSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Ceiling SailsDoorsECLISSESliding Door Opening System – ECLISSE Push&PullStonesMarini MarmiNatural Stone – Nuvolato di GréMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Canada photographs:  Adrien WilliamsPhotographs:  Adrien WilliamsSave this picture!© Adrien WilliamsRecommended ProductsStonesNeolithSintered Stone – Arctic White – Colorfeel CollectionStonesFranken-SchotterFlooring and Wall Tiles – Dietfurt LimestoneStonesCosentinoSurfaces – Prexury®Console tablesBoConceptLos Angeles Lounge Table 6240Text description provided by the architects. A young growing family was excited about the idea of enlarging the ground floor of their 5-plex situated in Rosemont-Petite-Patrie. As they wished to keep their upstairs tenants, the clients agreed to sacrifice a portion of their backyard for the extension.Save this picture!© Adrien WilliamsThe 1350 sqft extension that we’ve nicknamed “the couleuvre” (the garden snake), includes a new staircase on the ground floor plan, a master bedroom and a bathroom. The ‘kids zone’, comprised of 3 bedrooms and an open concept bathroom, dominates the second floor.Save this picture!© Adrien WilliamsThe architectural parti consists of an angular black volume with spots of white, which twists and turns in a snake like manner, wrapping itself around the master bedroom clad in bricks salvaged from the demolition of the old garage.Save this picture!SectionProject gallerySee allShow lessKotor Architectural Prison Summer SchoolEventRe-Think Athens Competition Entry / Nikiforidis-Cuomo ArchitectsUnbuilt Project Share Architects: NatureHumaine Year Completion year of this architecture project La Couleuvre / NatureHumainecenter_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/360443/la-couleuvre-naturehumaine Clipboard Year:  CopyHouses, Extension•Montreal city, Canada Save this picture!© Adrien Williams+ 14 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/360443/la-couleuvre-naturehumaine Clipboard 2012 Year:  “COPY” “COPY”last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *