VILLA 154 / ISV Architects

first_img Year:  VILLA 154 / ISV ArchitectsSave this projectSaveVILLA 154 / ISV ArchitectsSave this picture!© Anargyros MougiakosHouses•Ekali, Greece 2010 Greece ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/468714/villa-154-isv-architects Clipboard “COPY” Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/468714/villa-154-isv-architects Clipboard Year:  “COPY” Projects Photographs photographs:  Anargyros MougiakosPhotographs:  Anargyros Mougiakos+ 14 Share CopyAbout this officeISV ArchitectsOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesEkaliHousesGreecePublished on January 28, 2014Cite: “VILLA 154 / ISV Architects” 28 Jan 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogFaucetshansgroheKitchen MixersVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Fine WoodPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesCultural / SportsPENT FitnessFitness Equipment – BANKA™ Weight BenchSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – B-ClassConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMMetal PanelsTrimoQbiss One in OfficesBricksFeldhaus KlinkerFacing Bricks – Waterstruck VascuWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for FurnitureCurtain WallsMetawellFacades – Aluminum Curtain WallsHeatingFocusFireplaces – PaxfocusPatios / TerracesGlas MarteGlass Pavilion – GM Pavillon360More products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Architects: ISV Architects Year Completion year of this architecture project ArchDaily VILLA 154 / ISV Architects CopySave this picture!© Anargyros MougiakosRecommended ProductsWindowsAccoyaAccoya® Windows and DoorsEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreDoorsLonghiDoor – HeadlineDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT Aluminium Save this picture!DiagramsThe house is located in Ekali, one of the most privileged suburbs of Athens. The brief required for the house to serve two purposes: the living spaces of the owners, and the exhibition space for their vast art collection. Save this picture!© Anargyros MougiakosGiven the intense slope of the site, the functions were divided into multiple levels. At the lower level, is the main access point from the street as well as an indoor pool which brings the entrance in a dialogue with the element of water. The level above contains the main living spaces, dining room and kitchen, which all work at the same time as exhibition areas for artwork. These spaces open up towards the main courtyards which are located at a higher level because of the terrain’s angle, away from the street’s noise. At the top floor, lies the master bedroom.The elevations of the building face either into the inner side of the site, or towards the street side. The dominating facade, however, is the one facing the entrance side. The facade towards the upper street, with its massive walls, renders privacy to the residents.Save this picture!SectionA retaining wall and a free standing wall, both made of concrete, frame the huge white cantilever volume of the main living room and create a strong feeling of harmony to the visitor.The court sides dissolve into long glazed surfaces, beams and pergolas, which create an immediate relationship between the inside and the outside. The main composition as someone moves towards the courtyard is characterized by transparency, intermediate semi-enclosed spaces and the escalation of volumes. Save this picture!© Anargyros MougiakosThe water element surrounds the building and completes the serene feeling of the garden.A pavilion functions as a back drop to the garden. It was specially designed for the art pieces of the owners and strikes the visitor by its horizontality during the day and its high transparency during the night.Save this picture!© Anargyros MougiakosExposed concrete and white finishes bring to life the structural elements of the house.At the interior of the building, white or off-white colors rule the space, creating the necessarily neutral background for the artwork.Project gallerySee allShow lessTesistan Warehouse / CoA arquitectura + Estudio Macias PeredoSelected ProjectsBiotechnology Research Institute / De La Fuente + Luppi + Pieroni + Ugalde + WinterSelected Projects Share 2010last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *