4×4 Studio / Teresa Mascaro

first_img Year:  4×4 Studio / Teresa MascaroSave this projectSave4x4 Studio / Teresa Mascaro “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/493415/4×4-studio-teresa-mascaro Clipboard CopyAbout this officeTeresa MascaroOfficeFollowProductSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesCarapicuíbaBrazilPublished on April 06, 2014Cite: “4×4 Studio / Teresa Mascaro” [Estúdio 4×4 / Teresa Mascaro] 06 Apr 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemArmchairsUniForArmchair – ParigiLouvers / ShuttersBruagShading Screens – Perforated Facade PanelsAluminium CompositesSculptformAluminium Façade BladesCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemWire MeshJakobWebnet in a Gymnasium in GurmelsDoorsLinvisibileLinvisibile Pocket Door | MareaPaintKEIMMineral Paint for Concrete – KEIM Concretal®-WLouversReynaers AluminiumSolar ShadingHandlesFormaniFitting Collection – ARCMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs:  Cristiano MascaroStructural Engineering:Yopanan RebelloFoundations And Structure:Ycon EngenhariaSteelframe:Walltech Engenharia e ConstruçãoConsultants:EJC (Electrical), Antoniazzi (Hydraulics), Duar (Air Conditioner), RPS (Concrete treatment), Serralheria GH (Sawmill and Joinery), Artcor (Concrete Slabs painting and treatment), Premium Vidros (Glass), PHd Marcenaria (Woodwork), Reka (Lighting)City:CarapicuíbaCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Cristiano MascaroText description provided by the architects. The photographer’s studio has been built in the grounds of his residence on the outskirts of Greater São Paulo – Brazil. Having already had a working space in this area for a while it became spatially insufficient due to the growing portfolio of work, boxes of negatives, equipment and so on. Therefore, a new spot was necessary to accommodate his workspace (desk, workbench, shelves for digital files) in a more comfortable, reserved and inspiring way.Save this picture!Section & DetailThe available location for the new building is a sloping area with lots of greenery therefore comes the idea of releasing the constructed volume from the soil to bypass unnecessary cuts and deep diggings.Save this picture!© Cristiano MascaroIn order to keep a non-invasive concept and avoiding damages to the soil, the steel frame solution was adopted because it is easy to assemble and also due to its strength, agility and slenderness.Save this picture!© Cristiano MascaroSimilarly, floor slab and seals were assembled on site. The floor slab is formed by a double layer of “Wall Panel”, the walls were built by using a “Steel frame” system with internal plaster boards and external concrete boards as well as mineral wool for insulation; the frames are galvanized iron flat glass with large roof tiles and are laminated in thermal-acoustical polyurethane. Consequently, these materials have made the work “clean” by reducing material waste and rubble, fast assembly and thus saving costs and energy.Save this picture!© Cristiano MascaroThe new building comes down to a 4m x 4m square plant which is big enough to accommodate the workspace. Only two main metal supports (columns) maintain the construction and are held together by two “rings” made of two beams and two pillars each which involve the volume. That is, the seals do not rely on the structure which was intentionally and completely exposed.Save this picture!© Cristiano MascaroBy leveling off the floor it has become aligned with the height of the trees and revealed the sight to beautiful green fields that now naturally matching both the interior with the exterior. However, walls are necessary for a photographer and his photographs. Therefore, the use of glass and opaque have been balanced by taking into account insolation and functionality.Save this picture!© Cristiano MascaroDefinately this project is not a conventional office with white walls, partitions, and plaster ceiling with inbuilt cold lighting. For a professional in arts the aim was to create a free and inspiring work environment.Save this picture!Floor PlanProject gallerySee allShow lessComplex House / Tomohiro HataSelected ProjectsRenovation and Extension At St Monica’s College / Branch Studio ArchitectsSelected Projects Share Save this picture!© Cristiano Mascaro+ 22 Share Houses ArchDaily Photographscenter_img Architects: Teresa Mascaro Year Completion year of this architecture project 4×4 Studio / Teresa Mascaro 2013 CopyHouses•Carapicuíba, Brazil Brazil ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/493415/4×4-studio-teresa-mascaro Clipboard Projects “COPY”last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *