Gallery House / Neil Dusheiko Architects

first_imgPhotographs:  Agnese Sanvito, Tim Crocker Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyAbout this officeNeil Dusheiko ArchitectsOfficeFollowProductBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentExtensionLondonEnglandUnited KingdomPublished on January 10, 2017Cite: “Gallery House / Neil Dusheiko Architects” 10 Jan 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemPlasticsMitrexSolar SidingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalSystems / Prefabricated PanelsKalwall®Translucent WalkwaysPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsSpecialty Facade SystemsLightsLouis PoulsenLamps – LP Slim BoxWoodBruagAcoustic Panels with LEDTiles / Mosaic / GresiteHisbalitMosaic Tiles – Palm SpringsMineral / Organic PaintsKEIMBlack Concrete – Concretal®-BlackSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Smart CeilingsDoorsGorter HatchesFloor Door – Fire RatedBricksDEPPEWaterstruck Bricks – 1622/1635ekws DFMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream 2016 Year:  Gallery House / Neil Dusheiko Architects Gallery House / Neil Dusheiko ArchitectsSave this projectSaveGallery House / Neil Dusheiko Architects Area:  174 m² Year Completion year of this architecture project Architects: Neil Dusheiko Architects Area Area of this architecture project ArchDaily Houses Photographscenter_img “COPY” Manufacturers: Crosswater, Maxlight, Charles Howey, LubelskaCity:LondonCountry:United KingdomMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Tim CrockerText description provided by the architects. Neil Dusheiko Architects have completed a beautiful and very personal renovation of a Victorian terraced house in Stoke Newington. The house was designed for the architect’s father-in-law, just around the corner from the architect’s own house where he lives with his wife and family.  Save this picture!© Agnese SanvitoNeil Dusheiko said: “My wife wanted her father to be closer to us so we could easily pop in and out of each other’s homes. We found a house in the road parallel to ours but it was a bit dark and damp. I wanted to make it into a light and airy home where my father-in-law could live comfortably and easily in a really beautiful space.” Save this picture!© Tim CrockerOne of the priorities was to make sure that there was plenty of room for to display his collection of art and ceramics. The kitchen wall is lined with bespoke, oak shelving, where ceramics and glassware are displayed. The materials in the kitchen have been carefully chosen for their texture and warmth, complementing the numerous objects d’art. The floor is paved with brick pammets and the worktops are wood, as are the floors in the adjoining sitting room area.  Save this picture!SectionThe kitchen was very important as the client is a keen cook. It is a light filled space with a skylight over the dining table, a large, glass door leading into the garden and a comfortable window seat, the perfect place for visitors to sit and chat to the cook.  Save this picture!© Tim CrockerIn the sitting room there are simple, bespoke wooden cabinets but the design has been kept simple as the walls are filled with the owner’s collection of paintings and prints. Art works also line the walls on the landing and in the bedrooms throughout the rest of the house.  Save this picture!© Tim CrockerNeil Dusheiko, Director of Neil Dusheiko architects said: “It was important in the design to strike a balance between bringing in light but also creating a private and intimate space that felt very personal. We wanted to modernise the house and make it a more comfortable place to live but retain a feeling of warmth.” A new loft has been added, which is light and bright with skylights, and large windows through which you can see the spire of the local church in the distance. It is also cosy and private, with wooden cupboards and floors and dusty red walls which complement the client’s kilims and textiles.  Save this picture!© Agnese SanvitoPractice Director Neil Dusheiko said: “We wanted the house to feel light and to be comfortable and modern but at the same time to be very personal. By designing the house around all of my father-in-laws beautiful things I hoped to make the move from the old family home a little easier. My wife and I and our daughter are always in and out of the house and every time I visit there’s another picture up or another ceramic dish on the shelves. I’m really enjoying seeing him settle into the house.”Save this picture!SectionProduct Description.The materials were carefully selected to create a unified palette that would help exude a warm calm atmosphere, tying the contemporary design into the existing historic fabric of the home. Materials work well together due to the inherent relationships between natural and reclaimed materials.Reclaimed Brick We used reclaimed brick tiles for the new kitchen and dining spaces which provides warmth and texture to the newly created space. We used the same material outside on the patio to create a sense of connection between inside and outside.Save this picture!© Tim CrockerGlass A large pivot door and fully glazed roof over the dining rooms maximise light ingress and create a strong connection between the house and the garden. Tall sliding glass panels allow for framed views from the house to the outside.Save this picture!© Tim CrockerOak Joinery Bespoke oak joinery provides lighter textured infill areas for storage and display for the client’s ceramic and glassware collection. The joinery also houses the heating storage containers, handrails and plenty of space for the client’s personal effects collected over his lifetime.Save this picture!© Agnese SanvitoZinc Cladding We chose black anthracite zinc cladding for the loft structure as we wanted to use cladding in large sheets to give a more monolithic feel to the roof extension. This included creating large panels of solid metal with simple clean openings framing up views from the roof to key local attractions.Save this picture!© Tim CrockerProject gallerySee allShow less10 Young Chinese Architecture Firms To Watch Out ForArticlesDesigning for ClientsArchitecture News Share Save this picture!© Agnese Sanvito+ 37 Share Projects CopyHouses, Extension•London, United Kingdom “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/801126/gallery-house-neil-dusheiko-architects Clipboard United Kingdom ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/801126/gallery-house-neil-dusheiko-architects Clipboardlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *