Patio House / Juan Marco Arquitectos

first_img Projects Architects: Juan Marco Arquitectos Area Area of this architecture project CopyAbout this officeJuan Marco ArquitectosOfficeFollowProductsSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesValenciaValènciaSpainPublished on January 01, 2018Cite: “Patio House / Juan Marco Arquitectos” 01 Jan 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesSynthetics / AsphaltMitrexSolar RoofMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalPlumbingSanifloGreywater Pump – Sanifast®SWH190WoodLunawoodInterior ThermowoodMembranesEffisusAVCL Systems for FacadesSinksCosentinoBathroom Collection – Silestone® WashbasinsDoorsStudcoPocket Door Trims – CavKitWoodStructureCraftEngineering – Architectural & FreeformMetal PanelsRHEINZINKPanel Surface Finish – prePATINA-LineHanging LampsEureka LightingSuspended Lights – BloomMetallicsBaileyFacade Systems- I-Line Snap-On Feature ChannelMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily Houses Spain Photographs:  Diego OpazoArchitects Collaborators:Sheila Pérez, Gonzalo García, Hilke SieversRigger:Fabio AlemanyStructure:Félix DiazFacilities:Ingenet, S.L.City:ValènciaCountry:SpainMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Diego OpazoRecommended ProductsWindowsVitrocsaMinimalist Window – SlidingWindowsAccoyaAccoya® Windows and DoorsWindowsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Unit-Glaze SystemGlassLibartLeanTo Retractable StructuresText description provided by the architects. The house is located in the Horta Sud area, just a few kilometers away from Valencia and on the bank of La Albufera. The town is spread over a wide and fertile alluvial plain, sunk from the Miocene epoch, which raises up from Mediterranean Sea towards the western hills of the area. The orchard and the marsh are the most significant elements in the landscape. The climate is Mediterranean.Save this picture!© Diego OpazoThe surroundings, the program and the daily routine of its future inhabitants require the building of an inland landscape in the house. Even so the building fits perfectly with the environment and try to optimize its possibilities, the domestic space is distributed around a patio, “channel of sky”, that is a very useful tool for this climate.Save this picture!SectionSave this picture!© Diego OpazoSave this picture!SectionThis elevated patio leaves below a floor intended for parking, storage and facilities. The access to the house leads us directly to the bedrooms place (some of them on one side, others on the other side) and by changing the stair layout, which is directly related to the patio, we can perceive the house… As opening a door and entering outdoors.Save this picture!© Diego OpazoThe change of stair layout makes easier the issue of thermal insulation and organizes rationally the circular distribution. It also allows us to perceive its spaces at the appropriate scale. This way we go up to the second floor intended for the living room, the dining room, the kitchen and a study-room library that occupies the space under the sloping roof covering the living room, enabled by the urban legislation.Save this picture!Floor PlansFrom the patio to the terrace, arriving at the library balcony, the house is linked to the air fresh and look for the air circulation. All constructive decisions and the sophisticated taste depend on both pragmatic realities (related to the possible technologies and budget) and on the desire to build a peaceful, bright and comfortable atmosphere in this dream interior landscape.Save this picture!© Diego OpazoProject gallerySee allShow lessTel Aviv’s World Record Breaking LEGO StructureArchitecture NewsResidence Zeta / PERUZZO ArchitetturaSelected Projects Share “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/879566/vivienda-patio-juan-marco-arquitectos Clipboard “COPY” Area:  280 m² Year Completion year of this architecture project Patio House / Juan Marco ArquitectosSave this projectSavePatio House / Juan Marco Arquitectos 2017 Save this picture!© Diego Opazo+ 33Curated by Danae Santibañez Share Year:  Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/879566/vivienda-patio-juan-marco-arquitectos Clipboard CopyHouses•València, Spain Patio House / Juan Marco Arquitectoslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *